Η χρήση των αντιβιοτικών για τη θεραπεία της προστατίτιδας

Η χρήση των αντιβιοτικών για τη θεραπεία της προστατίτιδας

 

Η χρήση αντιβιοτικών για την προστατίτιδα μπορεί να είναι το πρώτο που θα σας προτείνει ο γιατρός σας για την αντιμετώπιση της προστατίτιδας. Η αντιβίωση για την προστατίτιδα συνταγογραφείτε κυρίως σε περιπτώσεις βακτηριακής προστατίτιδας με σκοπό τα αντιβιοτικά να επιτεθούν σε οποιαδήποτε βακτηριακή λοίμωξη.

Μερικοί ουρολόγοι εξακολουθούν να συνταγογραφούν αντιβίωση ακόμη και σε περιπτώσεις μη βακτηριακής προστατίτιδας, μόνο και μόνο για να αποκλείσουν οποιαδήποτε πιθανότητα μόλυνσης, αν και αυτό δεν θεωρείται καλή πρακτική, δεδομένων των πιθανών παρενεργειών αυτών των φαρμάκων.

 

Υπάρχουν πολλά συνταγογραφούμενα αντιβιοτικά που προορίζονται για την θεραπεία της προστατίτιδας.

Οι ασθενείς με οξεία βακτηριακή προστατίτιδα μπορεί να διατρέχουν κίνδυνο πολύ σοβαρής λοίμωξης και ίσως απαιτηθεί να εισαχθούν σε νοσοκομείο ώστε να παίρνουν αντιβίωση για προστατίτιδα ενδοφλέβια.

Οι ασθενείς που πάσχουν από χρόνια βακτηριακή προστατίτιδα μπορεί να χρειαστεί να πάρουν αντιβίωση για αρκετές εβδομάδες και ακόμη και τότε μπορεί τα συμπτώματα της προστατίτιδας να επιστρέψουν.

 

Αντιβίωση για τη χρόνια προστατίτιδα

Ακόμη και ασθενείς με χρόνιο σύνδρομο προστατίτιδας / χρόνιου πυελικού πόνου (CP / CPPS) μπορεί να χρειαστούν αντιβίωση ακόμα κι αν δεν έχουν κάποια μόλυνση, επειδή ορισμένα από τα συμπτώματα της χρόνιας προστατίτιδας είναι παρόμοια με τα συμπτώματα της βακτηριακής. Ο γιατρός σας πιθανών να θέλει να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας λοίμωξης.

Το πρόβλημα με τη συνταγογράφηση αντιβιοτικών για τη χρόνια προστατίτιδα είναι ότι αυτός ο τύπος συνήθως δεν προκαλείται από βακτήρια, οπότε η θεραπεία με αντιβίωση δεν θα έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Είναι δύσκολο να γίνει η διάγνωση της χρόνιας προστατίτιδας και η θεραπείας της θέλει μια ολική προσέγγιση με διάφορα είδη φαρμάκων μαζί με φυσικές και εναλλακτικές θεραπείες, φυτοθεραπεία και συμπληρώματα διατροφής.

Ρωτήστε το γιατρό σας σχετικά με τη θεραπεία σας και αν σας συνταγογραφήσει αντιβίωση για την προστατίτιδα ρωτήστε για ποιο λόγο τη χρειάζεστε και αν θα υπάρξουν σοβαρές παρενέργειες.

Εάν μπορείτε να αποφύγετε τη μακροπρόθεσμη χρήση αντιβιοτικών, καλό είναι να το κάνετε.  Δεν είναι καλή ιδέα να παίρνετε μεγάλες ποσότητες κάποιας δυνατής αντιβίωσης αν δεν σας είναι απολύτως απαραίτητο. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών μπορεί να οδηγήσει σε αντοχή στα αντιβιοτικά.

Η αντιβίωση για τη θεραπεία των μολύνσεων σκοτώνει τόσο τα καλά βακτήρια όσο και τα κακά, και αυτό μπορεί να προκαλέσει άλλα προβλήματα στο πεπτικό σας σύστημα και σαν αποτέλεσμα να αναπτυχθούν παθογόνοι μικρόοργανισμοί όπως μύκητες.

Εάν παίρνετε αντιβίωση για την προστατίτιδα, θα πρέπει επίσης να παίρνετε και ένα φυσικό προβιοτικό. Τα προβιοτικά μπορεί να σας βοηθήσουν να αντικαταστήσετε όλα τα καλά βακτήρια του εντέρου που σκοτώνει η αντιβίωση. Χρησιμοποιήστε ένα προβιοτικό που είναι κατάλληλο για άνδρες.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*