πολιτική

    Αυτό το Σάββατο 13 Ιανουαρίου,  από τις 8 μ.μ. (όλο το άρθρο)


 Αμαλία Δραγανίγου*   Η κυβέρνηση προωθεί την επιβολή του μονοπωλιακού κεφαλαίου στο λιανεμπόριο   Μεγάλος ντόρος έγινε για την αύξηση της τιμής του φαρμάκου Depon tb 500mg, από 0,77 σε 0,99 ευρώ, όπως και άλλων που ανήκουν στην κατηγορία Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (ΜΥΣΥΦΑ). Η γενική εικόνα που υπάρχει είναι ότι κυκλοφορούν περίπου 6. (όλο το άρθρο)

  Δημήτρης Καλτσώνης* Γιατί η Κούβα αντέχει, απολύτως απομονωμένη τις τελευταίες δεκαετίες και χωρίς την ύπαρξη άλλων σοσιαλιστικών χωρών; Γιατί εκεί δεν εμφανίστηκε η απόσπαση της ηγεσίας και η ανάπτυξη της γραφειοκρατίας, στον ίδιο βαθμό με τη Σοβιετική Ένωση, την Κίνα και τις άλλες χώρες του «υπαρκτού σοσιαλισμού»; Γραφειοκρατικός εκφυλισμός των επαναστάσεων του 20ου αιώνα.. (όλο το άρθρο)

Μωυσής Λίτσης Πρωτοφανείς κινητοποιήσεις για τις απολύσεις στη φαρμακοβιομηχανία Teva Πριν από ένα περίπου μήνα, η Γενική Ομοσπονδία Εργαζομένων του Ισραήλ, η Χισταντρούτ, προκήρυξε τετράωρη γενική απεργία σε ένδειξη συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της φαρμακοβιομηχανίας Teva, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις μαζικές απολύσεις. Η Teva είναι η επιτομή του ισραηλινού «success story (όλο το άρθρο)

Αιμιλία Καραλή Στις 24 Γενάρη του 2012, πέθανε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος. Η «Αναπαράσταση» της ζωής του ήταν ένα συνεχές «Ταξίδι στα Κύθηρα» και αναζητούσε να διαλύσει τη «Σκόνη του χρόνου» που σκέπαζε τη μνήμη των ανθρώπων και δεν άφηνε να δουν το παρελθόν, άρα ούτε και το μέλλον τους. (όλο το άρθρο)

ΒΙΚΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Δεν υπάρχει κανένα μυστικό όσον αφορά την υπόθεση και το τέλος του «Τhe Post» της τελευταίας ταινίας του Στίβεν Σπίλμπεργκ που αφηγείται την ιστορία της δημοσίευσης, το 1971, στην «Washington Post» πάμπολλων απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου. Τα έγγραφα αυτά (τα Pentagon Papers) αποδείκνυαν ότι οι αμερικανικές κυβερνήσεις, από τον Τρούμαν μέχρι τον Νίξον,. (όλο το άρθρο)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΑΝΤΖΗΣ    Η εξαιρετικά ταλαντούχα μουσικός Ντολόρες Ο’Ρίορνταν πέθανε αναπάντεχα, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, την περασμένη Δευτέρα σε ηλικία μόλις 46 ετών. Η ζωή της όμως ήταν πολύ «γεμάτη». (όλο το άρθρο)

   Έφυγε από τη ζωή το προπερασμένο Σάββατο ο τραγουδοποιός και σατιρικός καλλιτέχνης Τζίμης Πανούσης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούνταν συχνά από προβλήματα υγείας. Μιχάλης Παπαμακάριος Ο «Τζιμάκος», όπως χαϊδευτικά αυτοαποκαλούνταν, ήταν όντως μια ιδιαίτερη περίπτωση καλλιτέχνη. (όλο το άρθρο)

Θοδωρής Περεντίδης   Η πολιτική της ΕΕ «επιδοτεί» την εισαγόμενη ζάχαρη Οι κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη διαχείριση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) και της συνολικής δραστηριότητας (παραγωγή, εμπορία, εργαζόμενοι κ.λπ. (όλο το άρθρο)

ροή ειδήσεων

newsletter

συμπλήρωσε το email σου και επέλεξε τις κατηγορίες που σε ενδιαφέρουν
#δημοφιλή

τα νέα σε ετικέτες

τεχνολογία

πολιτική

αθλητικά

τοπικά

κόσμος