οικονομία

ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΣΙΑΣΤον υπολογισμό της ανταποδοτικής σύνταξης για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νόμο, αναλύει κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας. (όλο το άρθρο)


σχετικά νέα

ειδήσεις

Δυσλειτουργίες στα πρώτα βήματα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, ακόμη και απώλεια δεδομένων ασφαλισμένων, εντοπίζουν τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων και προχωρούν σε στάση εργασίας την επόμενη εβδομάδα (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

«Ο διάλογος μεταξύ πολιτισμών ξεκινάει με τα παιδιά», ήταν ο τίτλος εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το Δήμο Χαϊδαρίου. Στην ομιλία του, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, τόνισε ότι στόχος είναι. (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

«Ο θεσμός των ΚΕΠ δεν κινδυνεύει από τους Δήμους. Αντίθετα, θα αναβαθμιστεί η λειτουργία τους, αν περάσει στους Δήμους η ευθύνη λειτουργίας τους», τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε απάντησή του στην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης. (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

Σε νέες μειώσεις των συντάξεων έως και 35% για 1,4 εκατομμύρια συνταξιούχους (οι οποίοι λαμβάνουν τώρα τη σύνταξή τους) θα οδηγήσει η συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών για τη σταδιακή κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Η περικοπή θα γίνει σταδιακά από το 2020 έως το 2025. (όλο το άρθρο)

οικονομία

Σε αλχημεία η οποία θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη μείωση των καταβαλλόμενων συντάξεων μέσω του επαναϋπολογισμού τους και την κατάργηση της προσωπικής (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

Χρηστή διοίκηση, δημοσιονομική εξυγίανση και ποιοτικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους, είναι το τρίπτυχο στο οποίο βασίζεται η υλοποίηση του στρατηγικού (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

Σε 390 ανέρχονται οι θέσεις εποχικού προσωπικού που θα καλυφθούν σε δήμους, νοσοκομεία, στο ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς και σε ερευνητικούς οργανισμούς. Παράλληλα, σε πρώιμο επίπεδο έγκρισης βρίσκονται 50 θέσεις εποχικών με οκτάμηνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένων Θεσσαλονίκης. (όλο το άρθρο)

τοπικά

Για νέα σκληρά μέτρα αλλά και για «προπαγάνδα» η οποία άντεξε μία μέρα, κάνει λόγο η ΝΔ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup.Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, τονίζει πως «η κυβέρνηση ομολόγησε ότι και οι συντάξεις θα κοπούν και το αφορολόγητο θα μειωθεί» και πως «όλοι οι Έλληνες, αλλά κυρίως οι αδύναμοι, η μεσαία τάξη και οι νεότερες γενιές θα πληρώσουν πολύ ακρ (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

Απέκλεισε κατηγορηματικά η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη την περίπτωση να υπαχθούν τα ΚΕΠ και οι υπάλληλοί τους στους δήμους. Αντιθέτως, το υπουργείο προωθεί την περαιτέρω αναβάθμιση των ΚΕΠ και τη μετατροπή τους από υπηρεσία διαμεσολάβησης σε υπηρεσία παροχής διοικητικών προϊόντων προστιθέμενης αξίας. (όλο το άρθρο)

πολιτική

Το Α’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 29/2017 απόφασή του, έκρινε ότι δεν μπορεί η δευτεροβάθμια υγειονομική επιτροπή του ΙΚΑ να μειώσει το ποσοστό αναπηρίας που έχει προσδιορίσει η πρωτοβάθμια επιτροπή του ίδιου ασφαλιστικού φορέα. (όλο το άρθρο)

οικονομία

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙΧαοτική είναι η κατάσταση στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης σύμφωνα με καταγγελίες της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία. Κατηγορία: Οικονομία. (όλο το άρθρο)

οικονομία

«Κατανοώ ότι για πολιτικούς λόγους η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει σε νέες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

Η Mia Khalifa, η μουσουλμάνα πορνοστάρ με τη μαντίλα, θεωρείτο ένα από τα πρώτα ονόματα στην βιομηχανία του πορνό, έως ότου αποφάσισε ξαφνικά να σταματήσει την καριέρα της την στιγμή που μεσουρανούσε (όλο το άρθρο)

τοπικά

Την επίσπευση των διαδικασιών για να βρεθούν λύσεις σε τρία «ανοικτά μέτωπα», ζητά με επιστολή του προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος Θ. Μπέγκας – Τι αναφέρει αναλυτικά για το Πάρκο Πυρσινέλλα, το Π. (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

Tροπολογία που κατέθεσε πριν λίγα λεπτά στη Βουλή ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στο σ/ν του Υπ. Εσωτερικών «Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (EE, EΥPATOM) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και ιδρυμάτων, μέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις», δίνει τη δυνατότητα άντλησης ποσού από το Πρόγραμμα «ΑΚΣΙΑ» για (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

 Το 31ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2017 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων αθλητών, που έδωσαν την ευκαιρία σε τετρακόσια (400) παιδιά συλλόγων – ακαδημιών και μάλιστα τα πενήντα εξ’ αυτών από το Δήμο Ευρώτα, να παρακολουθήσουν από κοντά την προσπάθειά τους.   Ειδικότερα, αποστολή του […]. (όλο το άρθρο)

τοπικά

Ο δήμος Σύρου – Ερμούπολης, ευχαριστεί θερμά την αεροπορική εταιρεία Astra Airlines “για τη σπουδαία πρωτοβουλία της να αναδείξει, χωρίς οικονομικό κόστος για τον Δήμο μας, την ομορφιά, την ιστορία και τον πολιτισμό της .. (όλο το άρθρο)

οικονομία

Τη χορήγηση ασφαλιστικής κάλυψης στους ασφαλισμένους του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και στους μακροχρόνια άνεργους, που πληρούν (όλο το άρθρο)

οικονομία

Πλαφόν στο ύψος των κύριων καταβαλλόμενων συντάξεων, πάνω από το οποίο θα γίνει η σταδιακή περικοπή της προσωπικής διαφοράς έως 35% από το 2019, (όλο το άρθρο)

τοπικά

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ, το οποίο ισχύει από σήμερα Κυριακή 19-2- 2017 μέχρι και αύριο Δευτέρα 20-2-17 , διαβίβασε στους Δήμους της Αιτωλ/νίας το […] (όλο το άρθρο)

τοπικά

Με την Θεατρική Ομάδα του Παραδοσιακού Εργαστηρίου του Γιώργου Κουγιουμτζή και την κωμωδία «Ζωή σε μας» θα συνεχιστούν οι εκδηλώσεις της «Καστρινής Αποκριάς 2017» που διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου. Πρόκειται για τρία μονόπρακτα για το θάνατο σε σκηνοθεσία του Δομήνικου Ταβερναράκη. (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ Συλλαλητήριο πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ με εκκίνηση την πλατεία Ομονοίας, αντιδρώντας όπως αναφέρει, στις συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων που οδηγούν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε φτώχεια και εξαθλίωση. Κατηγορία: Ελλάδα. (όλο το άρθρο)

τοπικά

  Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου πραγματοποίησε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Αγρινίου σήμερα το απόγευμα με σκοπό να αφυπνίσει τους πολίτες, ώστε να μην γίνουν θεατές στην εξαθλίωση τους, όπως ανέφεραν συγκεκριμένα. «Για εμάς έχουν τους μισθούς των 200 και 300 ευρώ, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τους συνεχείς κόφτες στις συντάξεις. (όλο το άρθρο)

ειδήσεις

Για νέα σκληρά μέτρα αλλά και για «προπαγάνδα» η οποία άντεξε μία μέρα, κάνει λόγο η ΝΔ, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup. Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, τονίζει πως «η κυβέρνηση ομολόγησε ότι και οι συντάξεις θα κοπούν και το αφορολόγητο θα μειωθεί» και πως «όλοι οι Έλληνες, αλλά κυρίως οι αδύναμοι, η μεσαία τάξη και οι νεότερες γενιές θα πληρώσουν πολύ ακ (όλο το άρθρο)

τοπικά

Η κόντρα κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για την απόφαση του Eurogroup έφτασε και στην  βουλή όπου είχαμε την πρώτη αντιπαράθεση μεταξύ του Μάκη Βορίδη και του Πάνου Σκουρλέτη, άλλα και ένταση από την πλευρά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.«Να σας δω, όπως χαμογελάτε σήμερα να χαμογελάτε και την ημέρα που θα παίρνετε φόρο από τους ανθρώπους των 600 ευρώ και θα κόβετε κατά 20% τις συντάξεις των 1000 ευρώ (όλο το άρθρο)

τοπικά

Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η οποία προβλέπει τη χορήγηση ασφαλιστικής κάλυψης στους ασφαλισμένους του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και στους μακροχρόνια άνεργους, που πληρούν τα καθοριζόμενα κριτήρια, χορηγώντας τους ασφαλιστική ικανότητα και για το 2017. Στην εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, επιση (όλο το άρθρο)

blogs

Ποιοι δικαιούνται την ασφαλιστική κάλυψη ΕΦΚΑ; Εκδόθηκε η εγκύκλιος η οποία προβλέπει τη χορήγηση ασφαλιστικής κάλυψης στους ασφαλισμένους του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και στους μακροχρόνια άνεργους, που πληρούν τα καθοριζόμενα κριτήρια, χορηγώντας τους ασφαλιστική ικανότητα και για το 2017. Στην εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, επι (όλο το άρθρο)

ροή ειδήσεων

newsletter

συμπλήρωσε το email σου και επέλεξε τις κατηγορίες που σε ενδιαφέρουν
#δημοφιλή

τα νέα σε ετικέτες

τεχνολογία

πολιτική

αθλητικά

τοπικά

κόσμος