οικονομία

Στην αλλαγή των όρων χορήγησης βοήθειας μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA) προχωράει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), με στόχο την ενίσχυση της τραπεζικής διαφάνειας. . (όλο το άρθρο)


Μέχρι το τέλος του έτους ή τις αρχές του 2018 αναμένεται να προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου του OΣΕ στον τερματικό σιδηροδρομικό σταθμό του Πειραιά. . (όλο το άρθρο)

Ηφαιστειακοί κρύσταλλοι που συλλέχθηκαν από το όρος Ταραγουέρα της Νέας Ζηλανδίας μπορούν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να προβλέψουν καλύτερα τις ηφαιστειακές εκρήξεις, σύμφωνα με νέα μελέτη. . (όλο το άρθρο)

Με θετικά πρόσημα εκκινούν στη σημερινή συνεδρίαση τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν το σχέδιο διάσωσης των δύο ιταλικών περιφερειακών τραπεζών. . (όλο το άρθρο)

Στο πλαίσιο της ενότητας «Άνοιγμα στην πόλη» που εγκαινιάστηκε φέτος από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η ερμηνεύτρια Χριστίνα Μαξούρη πραγματοποιεί τη συναυλία «20+1 μεταπολεμικά λαϊκά τραγούδια με μπαρόκ ορχήστρα», στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου (Φιλελλήνων 27), από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ. . (όλο το άρθρο)

«Δεν συντελέστηκε καμιά αντιθεσμική, παραθεσμική ή παράνομη πράξη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στην τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη. . (όλο το άρθρο)

Έξι στους δέκα καταναλωτές εκτιμούν ότι το 2018 θα διατηρήσουν το ύψος του μηνιαίου καλαθιού στα σούπερ μάρκετ στα φετινά επίπεδα, ενώ τρεις στους δέκα υποστηρίζουν ότι θα αυξηθούν οι μηνιαίες δαπάνες… φοβούμενοι ενδεχόμενες νέες ανατιμήσεις προϊόντων και αυξήσεις φόρων. Αντίστοιχα, μικρότερο καλάθι υπολογίζουν ότι θα κρατούν τη νέα χρονιά οι δύο στους δέκα καταναλωτές. (όλο το άρθρο)

Κέρδη και σχεδιασμούς ανάπτυξης αποφέρει η συνταγή εξωστρέφειας, εγχώριων προσφορών και συγκράτησης λειτουργικού κόστους για τη Μέλισσα - Κίκιζας, με την εταιρεία ζυμαρικών να εμφανίζει θετικούς ρυθμούς μεγεθών και τη φετινή χρήση. . (όλο το άρθρο)

Επουλώνουν σταδιακά τις πληγές τους στην τουριστική οικονομία τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων που επλήγησαν από το προσφυγικό. Στην Κω η αισιοδοξία έχει επιστρέψει και φαίνεται ότι το 2017 θα είναι μία πολύ καλή χρονιά σε επίπεδα υψηλότερα του 2015, ενώ και στη Λέσβο η κίνηση με τις αεροπορικές πτήσεις τσάρτερ εμφανίζεται ανεβασμένη. (όλο το άρθρο)

Την ακύρωση, ως αντισυνταγματικής και παράνομης, της υπουργικής απόφασης που επιβάλλει την καθιέρωση των πληρωμών μέσω κάρτας (POS) ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας η Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ). . (όλο το άρθρο)

Το κλείσιμο 600 υποκαταστημάτων και την εθελούσια έξοδο 3.900 εργαζομένων στις τράπεζες Banco Popolare di Vicenza και Veneto Banca σχεδιάζει η Intesa Sanpaolo, μετά την εξαγορά των «καλών στοιχείων» των δύο τραπεζών του Βένετο. (όλο το άρθρο)

Δεν περιλαμβάνονται προτάσεις των Ηνωμένων Εθνών, στο έγγραφο - προσχέδιο που επέδωσε την Τετάρτη στους διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων της Κύπρου ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. (όλο το άρθρο)

Όπως ισχύει ήδη με τους φορείς του Δημοσίου, έτσι και οι υπόλοιποι πελάτες της ΔΕΗ μπορούν πλέον να εξασφαλίσουν έκπτωση αν προπληρώσουν την κατανάλωση ρεύματος ενός έτους. . (όλο το άρθρο)

Δεμένο στο λιμάνι του Πειραιά μέχρι αποκατάστασης της βλάβης του θα παραμείνει το Ε/Γ-Ο/Γ Βιτσέντζος Κορνάρος, όπως ανακοίνωσε η Lane Sea Lines. . (όλο το άρθρο)

Την «απρόκλητη και αναίτια επίθεση» κατά του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γ. Πατούλη, «τη στιγμή που ΚΕΔΕ και εργαζόμενοι από κοινού διεκδικούν την παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία τους» καταδικάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ). (όλο το άρθρο)

Σε 1.009 ανέρχονται τα κτίσματα τα οποία δεν μπορούν να κατοικηθούν, όπως έχει διαπιστωθεί μετά από 1. (όλο το άρθρο)

newsletter

συμπλήρωσε το email σου και επέλεξε τις κατηγορίες που σε ενδιαφέρουν
#δημοφιλή

τα νέα σε ετικέτες

τεχνολογία

πολιτική

αθλητικά

τοπικά

κόσμος