πολιτισμός

Με το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη», που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής (όλο το άρθρο)


Ανάμεσα στην αγάπη που δείχνει το ελληνικό ντιζάιν για vintage αναφορές και σύμβολα από καλοκαίρια περασμένων δεκαετιών τα οποία ενσωματώνονται (όλο το άρθρο)

O Υπνος, μας θυμίζει η Ζυράννα Ζατέλη, στην αρχαία ελληνική μυθολογία ήταν γιος της Νύκτας και του Ερέβους, μικρότερος αδελφός του Θανάτου, και (όλο το άρθρο)

Ενα ολιγοσέλιδο βιβλίο που ξανοίγεται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, αγκαλιάζοντας όλους όσοι βρίσκονται σε ποικίλων μορφών μετακινήσεις. Ολους. (όλο το άρθρο)

Μάλλον «συνολικότεροι» μοιάζουν οι τρεις τίτλοι των αφηγηματικών βιβλίων του Διονύση Μαρίνου που έχουν προηγηθεί («Χαμένα κορμιά», «Τελευταία (όλο το άρθρο)

«Εδώ ας σταθώ κι ας δω κι εγώ την φύσιν λίγο». Είναι ο μοναδικός στίχος στην ποίηση του Καβάφη που ο ποιητής έστω και για μια στιγμή ατένιζε. (όλο το άρθρο)

Υπάρχει η μεσογειακή τζαζ; Και ποιο είναι το ιδίωμά της; Είναι η μουσική που παίζουν μουσικοί με μεσογειακή καταγωγή ή η μουσική που ενσωματώνει (όλο το άρθρο)

Στου Μεσσαλά

19-8-2017 9:00 AM | τα νέα | σχετικά νέα

Τόσο περισσότερο μεγαλώνει η αξία μιας παλιάς φωτογραφίας όσο περισσότερο μας προκαλεί να κάνουμε υποθέσεις σε σχέση με τα πρόσωπα που απεικονίζονται, (όλο το άρθρο)

Το ζήτημα είχε τεθεί στις σωστές - δηλαδή, εν προκειμένω, σχεδόν μεταφυσικές - βάσεις του, από τη συγγραφέα Μπόμπι Αν Μέισον, σε ανταπόκρισή (όλο το άρθρο)

Σινεφίλ στο Πάρκο

19-8-2017 9:00 AM | τα νέα | σχετικά νέα

Οι κινηματογραφικές προβολές στην ενότητα «Park your cinema» στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνεχίζονται ώς το τέλος του μήνα εμφανίζοντας (όλο το άρθρο)

Η αρχή του τέλους του καλοκαιριού Ο Δεκαπενταύγουστος είναι όλο το καλοκαίρι μέσα σε μία μέρα. Είναι η κορύφωση του καλοκαιριού και η αρχή του. (όλο το άρθρο)

ροή ειδήσεων

newsletter

συμπλήρωσε το email σου και επέλεξε τις κατηγορίες που σε ενδιαφέρουν
#δημοφιλή

τα νέα σε ετικέτες

τεχνολογία

πολιτική

αθλητικά

τοπικά

κόσμος