Σεμινάριο: Αναπνοές και Yoga

 “ΑΝΑΠΝΟΕΣ & YOGA”

Η χαρισματική Δασκάλα Yoga Ξένια Ντόβα θα μας μυήσει και θα μας παρασύρει με τον ενθουσιασμό της και τις γνώσεις της σε πρακτικές Αναπνοών μέσα από Ασκήσεις Yoga. Θα διαπιστώσουμε τη σημαντικότητα της γείωσης, της δημιουργικότητας, τηςυγιούς σεξουαλικότητας & της ικανότητας σύναψης σχέσεων στην πρακτική μας αλλά και στην καθημερινότητα στη ζωή μας.

Εξερευνώντας το Πρώτο (muladhara chakras) & Δεύτερο Κέντρο Ενέργειας (Svadhisthana chakras) θα χρησιμοποιήσουμε αρκετές γιόγκικες πρακτικές, που θρέφουν και ζωοποιούν αυτό το κέντρο:

* Αναπνοές (pranayama)

* Ασκήσεις Yoga (asana)

* Μπάντες (ενεργειακά κλειδώματα)

* Χαλάρωση με Ηχογαβάθες (savasan)

Tο Πρώτο Κέντρο Ενέργειας σχετίζεται με τη γείωση και τη βάση μας. Θα μοιραστούν σημαντικές πληροφορίες και θα χρησιμοποιηθούν πρακτικές που σε συνδυασμό με τροφές θρέφουν και ζωοποιούν αυτό το σημαντικό κέντρο. Το κέντρο βάσης έχει να κάνει με την αίσθηση ασφάλειας, σταθερότητας, την εκδήλωση των δυνατοτήτων μας και την υγιή παρουσία μας στο παρόν. Μέσα από αυτές τις γιόγκικες πρακτικές θα θρέψουμε τις βάσεις μας και τις ρίζες μας για μια πιο ισσοροπημένη ζωή.

Το Δεύτερο Κέντρο Ενέργειας που ονομάζεται ιερό ή τσάκρα της σεξουαλικότητας βρίσκεται λίγο πάνω από το ηβικό οστό στη μέση του σώματος. Συνδέεται με το εσωτερικό ενεργειακό σύστημα μέσω του σημείου της σπονδυλικής στήλης, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι του.

Είναι το κέντρο του ενστίκτου – γι αυτό και από ορισμένους ονομάζεται και κέντρο της σπλήνας – της υγιούς σεξουαλικότητας και της δημιουργικότητας.

Το ενεργειακό κέντρο

Αυτό το ενεργειακό κέντρο είναι υπεύθυνο για την ικανότητα σύναψης σχέσεων και την αίσθηση χαράς για τη ζωή. Με αυτό αντιλαμβανόμαστε το ίδιο μας το σώμα και τον εξωτερικό κόσμο σε όλα τα επίπεδα και τη συναίσθηση χαράς για αυτές τις επαφές.

Σε αυτό το κέντρο επίσης εδρεύει και η υγιής σεξουαλικότητα – δηλαδή η έκφραση τη ενέργειας που τη χαρακτηρίζει η ηδονή, η έντονη επιθυμία για σύναψη σχέσεων και η ιδιότητα της ενεργειακής εναρμόνισης. Η διαιώνιση του είδους ανήκει στη δικαιοδοσία του 1ου τσάκρα και μόνο μια μικρή επαφή ανήκει στα καθήκοντα αυτού του ενεργειακού κέντρου.

Το 2ο τσάκρα σχετίζεται με κάθε τι ρευστό μέσα στο σώμα – αίμα, λέμφος, σπέρμα, γαστρικά υγρά – και με τα όργανα που παράγουν αυτά τα υγρά, τα επεξεργάζονται και τα αποθηκεύουν – αναπαραγωγικά όργανα, νεφρά, και ουροποιογεννητικό σύστημα, καθώς και με τα μαλλιά και το δέρμα.

Συνδέεται με το τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την αυτοσυντήρηση (διατροφή, επίθεση, άμυνα) και τη διαιώνιση του είδους (σεξουαλικότητα).

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 (11.00-14.00)

Περισσότερες Πληροφορίες τηλ.: 210 8000009

Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

Συμμετοχή-Παρακολούθηση Donation 15€ (τρίωρο σεμινάριο & πρακτική)

Το Σεμινάριο και η Πρακτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Άσκησης & Κινητικής Έκφρασης στο “Πόλις” Μαρίνου Αντύπα 62-66 & Φιλοθέης 69Β.

Agenda – Calendar Πολιτισμού & Εκπαίδευσης

http://polis.edu.gr/calendar

“Πόλις”

Σπουδή, Τέχνη, Ίαση & Τέρψη

Εκπαίδευση & Πολιτισμός με Στυλ & Αισθητική

Επιμορφωτικό Πολιτιστικό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης,

Κινητικής Έκφρασης & Επικοινωνίας

Μαρίνου Αντύπα & Φιλοθέης 69Β 14121 Ηράκλειο Αττικής

τηλ.: 210 8000009 – 210 2770181

e-mail: education@polis.edu.gr

Ιστοσελίδα: www.polis.edu.gr

Facebook: www.facebook.com/polis.education

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*